U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Toyota Grand Prius+: de zuinige gezinswagen met zeven zitjes

GMAN, 14 maart 2016 - Toyota

Heb je een groot gezin met drie of meer kinderen? Dan moeten we je niet vertellen hoe zwaar de zoektocht naar een gepaste gezinswagen is. Het aanbod is zo beperkt dat je eerder naar busjes op zoek moet. Gelukkig snappen steeds meer autoconstructeurs dat er in dit marktsegment een enorme vraag heerst. Ook Toyota. Het ontwikkelde de Toyota Grand Prius +, de eerste hybride monovolume met 7 plaatsen. Trouwens: wat een mond vol. Tegen de tijd dat je zijn naam hebt uitgesproken zijn er al vier van verkocht. Zoek je een gezinswagen met zeven zitjes die bovendien ook nog eens weinig verbruikt? Lees dan vooral verder.
 

Sportieve zevenzitter

De Prius is één van de paradepaardjes van Toyota. Hij overtuigde al meer dan drie miljoen mensen. Met de Grand Prius + zal dat aantal alleen maar toenemen. De sterkte van Toyota Grand Prius is uiteraard zijn zeven zitplaatsen. Een plaats voor jou, je partner en vijf bengels. Grote gezinnen krijgen zo eindelijk de kans om zich in comfort te bewegen. Ideaal om een uitstapje te doen met de hele familie. Of om de vrienden van je kinderen naar de volleybal te brengen.

Zo’n imposante ruime gezinswagen heeft ook tal van andere voordelen. Denk maar aan boodschappen doen, meubels vervoeren en vrienden veilig afzetten op een feest. Bovendien klap je de vijf achterzetels in een handomdraai neer en vorm je zo een kleine bestelwagen met een maximaal laadvermogen van 1.800 liter.

Zeven zitplaatsen, veel beenruimte en een optimaal comfort. Bovendien oogt de Grand Prius + nog eens sportief ook. Dat is toch onmogelijk? Wel, Toyota is een innovatief merk en pakt ook nu weer uit met een stuntje. De Grand Prius+ maakt gebruik van lithium-ionbatterijen in tegenstelling tot nikkel-metaalhybridebatterijen. Deze zijn heel compact en hebben minder plaats nodig voor even goede prestaties.


 

Old school met de wagen op vakantie

Vergeet die lagekostenluchtvaartmaatschappijen. Met de Grand Prius + is reizen een comfortabel avontuur. Of je nu gaat kamperen, skiën of zonnebaden, de Grand Prius + brengt je in alle comfort naar je droombestemming. Het kampeer-, ski- en strandmateriaal berg je zonder zorgen op. Indien gewenst plaats je een koffer op het dak en geniet je nog meer comfort.

Met de Grand Prius + zit je dus goed. Een auto zo comfortabel dat je jezelf al voor vertrek in een strandstoel op de witte stranden van de Costa Del Sol waant. Om je benen te strekken hoef je eigenlijk niet te stoppen langs een ongure autosnelwegparking. Ook al rijd je in een Grand Prius +, stop toch maar om de twee uur om fris te blijven.

Neem je weer té veel spullen mee op vakantie? Geen probleem, in de Grand Prius+ is er genoeg plaats om de talrijke koffers op te bergen. Waar wacht je nog op? Laat de vakantie beginnen! Vanaf het moment dat je je eerste voet zet in de Grand Prius + drijft dat vakantiegevoel al naar boven.

Zuinigheid troef

Meer ruimte staat niet gelijk aan minder milieuvriendelijkheid. De Prius is dé pionier van de hybrides en blijft ook met de Toyota Grand Prius + op die troon. Met zijn verbruik van slechts 4,1 liter per 100 kilometer evenaart geen enkel ander model de combinatie van ruimte én zuinigheid. En wanneer je kinderen hun boterhammen thuis vergeten zijn, hoef je je geen zorgen te maken over het extra verbruik.  Je rijdt vrolijk weer terug.

Kortom: wanneer je een groot gezin hebt en er opnieuw wilt van genieten je kinderen te vervoeren, dringt de Toyota Grand Prius + zich lichtjes op.

Leer hem kennen in onze showroom of in onze handleiding over gezinswagens waarin we stap voor stap dieper ingaan op de eigenschappen van de ideale gezinswagen. Bovendien nemen we al een kijkje in de GMAN showrooms om te zien welke modellen voldoen. Veel leesplezier!